UUTISET

 • Täällä asuu eniten sairaita ja työkyvyttömiä

  ”Hyvinvointialueiden valtuustoilla on vastuu strategisista päätöksistä, miten terveyttä ja hyvinvointia edistäviä toimia suunnitellaan ja toteutetaan”, THL:n johtava asiantuntija toteaa. Sairastavuutta ja työkyvyttömyyttä on eniten Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Samoilla maantieteellisesti laajoilla hyvinvointialueilla myös kuntien väliset erot ovat suurimmat, osoittavat Kansallisen terveysindeksin uusimmat tulokset. Kuntien väliset erot työkyvyttömyydessä ja eri sairauksien yleisyydessä ovat merkittäviä. Myös hyvinvointialueiden sisällä on suuria eroja.

 • Donald Trumpin poika valmistui – Tältä Barron Trump näyttää nyt

  Barron Trump tallentui harvinaisiin kuviin. Donald Trump osallistui perjantaina poikansa Barron Trumpin valmistujaisiin. Julkisuutta kaihtavaa Barronia ei ole nähty kuvissa kovinkaan usein.

 • Pörssisähkön hinta pysyy nollissa tai miinuksella – Katso halvimmat tunnit

  Iltalehden päivittyvä taulukko näyttää pörssisähkön vallitsevan hinnan. Iltalehden palvelu mahdollistaa sähkön hinnan seuraamisen. Tästä jutusta löytyvässä oheisessa graafissa näkyvät aina 48 tunnin hintatiedot. Seuraavan päivän tuntihinnat päivittyvät graafiin noin kello 14 tai hieman sen jälkeen, jolloin graafi näyttää kuluvan päivän ja seuraavan päivän tuntihinnat. Puolenyön jälkeen, ennen kuin seuraavan vuorokauden hinnat ovat vielä tiedossa, graafi näyttää edeltävän päivän ja kuluvan vuorokauden tuntihinnat. Voit katsoa graafista minkä tahansa tunnin hinnan. Kuvaaja näyttää myös erikseen juuri käynnissä olevan tunnin hinnan sekä tiedossa olevista tulevista tuntihinnoista halvimman ja kalleimman tunnin hintoineen.

 • Ammutun Ficon tilasta uutta tietoa

  Slovakian pääministeriä ei kuitenkaan vielä lähipäivinä voida siirtää maan pääkaupunki Bratislavaan. Slovakian pääministeri Robert Ficon tilanne on tällä hetkellä vakaa, mutta edelleen vakava, kertoi maan terveysministeri lauantaina. Pääministeri yritettiin murhata ampumalla viime keskiviikkona Handlovan kaupungissa Slovakiassa. Ficolle tehtiin perjantaina Banská Bystrican kaupungissa sijaitsevassa sairaalassa kaksi tuntia kestänyt leikkaus, koska matka maan pääkaupunki Bratislavaan olisi ollut liian pitkä.

 • Sekstaavat sammakot, rakastelevat rantakäärmeet, himokkaat hauet... Suomessa alkoivat nyt silmittömät orgiat

  Aurinkokylpy on herättänyt luonnon, ja eläimillä on kevättä rinnassa. Kevät on pirteä kuin peipponen, kun luonto heräilee talven jäljiltä. Alkavan kesän huomaa muun muassa monenlaisia soidinmenoja suorittavista eläimistä. Iltalehden lukijat ovat törmänneet himokkaisiin sammakoihin, porukalla lemmenpuuhissa piehtaroiviin rantakäärmeisiin ja kutupuuhista nautiskeleviin haukiin.

 • Kuusi ammuttu kuoliaaksi turisti­kohteessa Afganistanissa

  Aseistautuneet miehet avasivat tulen ihmisjoukkoon turistikohteessa Afganistanissa. Iskussa kuoli kuusi ja haavoittui useita. Afganistanissa turistikohteessa tapahtuneen hyökkäyksen uhriluku on noussut kuuteen, kun aseistautuneet miehet tappoivat kolme espanjalaista turistia ja kolme afganistanilaista Bamiyanin provinssissa perjantaina. Asiasta uutisoivat muun muassa uutistoimistot AFP ja Reuters. Tiedot pohjaavat Espanjan ulkoministeriön ja Talebanin kertomaan.

 • Ville Niinistö jäi jumiin eduskunnan vessaan – ”Hallituksen salajuoni”

  Europarlamentaarikko Ville Niinistö ja eduskunnan vessassa jumiin, hän kuvasi kokemusta ”klaustrofobiseksi”. Vihreiden meppi Ville Niinistö osallistui lauantaina vihreiden puoluevaltuuston kokoukseen. Se pidettiin Helsingissä eduskuntatalon auditoriossa. Kokouksen ollessa kesken Niinistö jäi jumiin eduskunnan vessaan. Paikalle apuun kutsuttu eduskunnan vahtimestari yritti vapauttaa Niinistöä – sorkkarautaakin kaivattiin apuun.

 • Traktorikuski kuoli Kauhavalla

  Onnettomuus tapahtui Pohjanmaanväylällä lauantaiaamuna. Yksi ihminen kuoli kolarissa Etelä-Pohjanmaan Kauhavalla lauantaiaamuna. Poliisi sai ilmoituksen liikenneonnettomuudesta kello 7.50. Pohjanmaan poliisin tiedotteen mukaan Pohjanmaanväylää kohti Alahärmää ajanut henkilöauto törmäsi edellään kulkevan traktorin perään. Törmäyksen voima sai traktorin kaatumaan kyljelleen ja auton pyörähtämään katolleen.

 • Lottovoittaja meni pankkiin ja sai kuulla karmean totuuden

  Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1975 syntyneen miehen yli neljä ja puoli vuotta jatkuneesta törkeästä maksuvälinepetoksesta. Iso rahapelivoitto ei tuonut onnea espoolaiselle naiselle, kun seurustelukumppani vei hänen rahansa. Nainen voitti suuren summan Lotossa syksyllä 2014. Hän sai erilaisia ideoita rahojen sijoittamisesta. Yksi niistä oli vuokra-asunnot, joita oli tarkoitus hankkia kasvavista opiskelijakaupungeista.

 • Kuinka hyvin muistat sotilasarvot? Jokaisen intin käyneen pitäisi saada 15/15

  Reserviläinen: Testaa, kuinka hyvin muistat kapiaisten arvolaatat. Testi toimii myös mainiona opiskelukeinona alokkaille tai tuleville asevelvollisille. Jokainen asepalveluksen suorittanut suomalainen sotilas on joutunut takomaan muistilokeroihinsa upseereiden ja aliupseereiden sotilaspuvuissa komeilevien arvolaattojen merkityksen. Millaista tunnusta kersantti käyttääkään? Entä kenraali? Näitä kahta kun ei tule missään nimessä sekoittaa toisiinsa.

  Selaa.fi

  Hyödyllisiä linkkejä jo vuodesta 2008
  (c) copyrights reserved selaa.fi -