Uutiset

hs
  Uutissyötteessä on virhe, joka johtuu Helsingin Sanomista.
il
 • Valtava räjähdys venäläisellä huoltoasemalla

  Huoltoaseman räjähdyksessä loukkaantui ainakin 13 ihmistä. Venäläisellä huoltoasemalla tapahtui valtava räjähdys maanantaina Volgogradin kaupungissa Etelä-Venäjällä, kertoo Independent. Ainakin 13 ihmistä loukkaantui räjähdyksessä. Paikallisen median mukaan 10 heistä vietiin sairaalaan. Loukkaantuneiden joukossa oli paikalle kutsuttuja palomiehiä.

 • Suomi ottaa käyttöön pakkokaranteenin ja -testit – tätä se tarkoittaa

  Hallitus aikoo ottaa kovat keinot käyttöön, jotta koronavirusepidemia saadaan pysäytettyä rajoille. Suomi avasi viime viikon maanantaina 3. elokuuta Helsinki-Vantaan lentoasemalla koronavirustestauspaikat. Näissä testipisteissä testattiin osa matkustajista, jotka saapuivat Suomeen, pääasiassa jos heillä oli oireita. Riskialueilta Suomeen palanneiden henkilöiden kohdalla on tähän asti puhuttu omaehtoisesta karanteenista - eli siitä, että henkilön pitäisi pysytellä kahden viikon ajan omissa oloissaan, lähikontakteja vältellen. Viime viikkoina päivittäiset uudet tartunnat ovat lähteneet lievään nousuun, mikä on aiheuttanut huolta toisen aallon mahdollisuudesta. Valtaosa uusista tartunnoista on tullut Suomeen rajojen ulkopuolelta. Hälytyskellot sai soimaan viikonloppuinen Skopjen-lento, jonka kaikista testatuista matkustajista yli 20 oli saanut koronatartunnan.

 • Putin: Tyttäreni sai uuden koronarokotteen

  Venäjän presidentti toivoo koronarokotteen massatuotannon Venäjällä pääsevän pian vauhtiin. Venäjän terveysministeriö on hyväksynyt maailman ensimmäisen COVID-19-rokotteen. Asiasta tiistaina kertoneen presidentti Vladimir Putinin mukaan uusi rokote tarjoaa kestävän immuniteetin koronavirusta vastaan.

 • Koronatestien tarve räjähti – EK:n asiantuntijalääkäri: Näin Suomi saisi jonot rullaamaan

  Jos julkiselle ei pääse koronatestiin vuorokaudessa, tulisi ihmisen päästä yksityiselle esimerkiksi palvelusetelillä, sanoo EK:n asiantuntijalääkäri. Suomalaiset ovat hakeutuneet koronatesteihin ruuhkaksi asti. Testauskapasiteetti ei pysy tällä hetkellä testattavien määrän perässä. Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n asiantuntijalääkäri Auli Rytivaaran mukaan testauskapasiteetin ruuhkautuminen johtuu taudin ilmaantuvuuden lisääntymisestä, muista liikkeellä olevista viruksista, joissa on koronan kaltaisia oireita sekä viranomaisten kehotuksesta hakeutua testiin matalalla kynnyksellä.

 • Ministeri Saarikko perustelee Veikkaus-puheitaan – ”sivistyksen yllä synkkiä pilviä”

  Saarikko haluaa turvata järjestöjen Veikkaus-rahat, vaikka moni muu joutuu tinkimään koronan takia. Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk) paalutti viime viikolla valtioneuvoston jäsenyyteen liittyneessä tiedotustilaisuudessa, miten suuria vaikutuksia Veikkauksen alenevilla tuotto-odotuksilla on suomalaisen kulttuurin, tieteen, liikunnan ja urheilun sekä nuorisotoiminnan rahoitukseen. Veikkauksen arvion mukaan vuoden 2021 ministeriölle tuloutettava tuotto on 140 miljoonaa euroa nykytasoa pienempi.

 • Skopjen-lennolla varmistumassa lisää koronatartuntoja, jopa 26 – Kaikkia ei ole tavoitettu

  Kaikkia lauantai-iltana Turkuun saapuneita Skopjen-lennon matkustajia ei ole vielä tavoitettu. Pohjois-Makedonian Skopjesta Turkuun saapui lauantai-iltana lento, jonka useilla matkustajilla todettiin myöhemmin koronavirustartunta. Tartunnoista uutisoitiin maanantaina. Lennolla oli yhteensä 157 matkustajaa, joille kaikille tehtiin koronatesti Turun kaupungin ja sairaanhoitopiirin testauspisteellä lentoasemalla.

 • Lukašenkan haastaja pakeni Liettuaan

  Valko-Venäjän opposition presidenttiehdokkaana ollut Svetlana Tsihanouskaja on nyt turvassa Liettuassa. Valko-Venäjän pitkäaikainen presidentti Aljaksandr Lukašenka voitti maan sunnuntaiset presidentinvaalit. Hänen väitetään saaneen 80 prosenttia äänistä. Vaaleja pidetään kuitenkin vilpillisinä, ja useat maat ovat tuominneet tuloksen. Opposition ehdokkaana vaaleissa ollut Svetlana Tsihanouskaja, 37, ei myöskään ole suostunut tunnustamaan vaalitulosta, vaan pitää itseään vaalien voittajana.

 • McDonald's haastoi entisen toimitusjohtajansa oikeuteen – syytetään valehdelleen seksisuhteista työntekijöiden kanssa

  Yhtiö vaatii entistä toimitusjohtajaa Steve Easterbrookia maksamaan takaisin erorahansa. McDonald’s ilmoitti maanantaina haastaneensa entisen toimitusjohtajansa Steve Easterbrookin, 53, oikeuteen. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimistot Reuters ja AFP. Yhtiö erotti Easterbrookin viime marraskuussa, koska hänellä oli suhde työntekijään, vaikka se on kiellettyä yhtiön johtohenkilöiltä. Nyt McDonald’s ilmoitti avanneensa tapauksen uudelleen, koska yhtiön mukaan on käynyt ilmi, että Easterbrookilla oli toimitusjohtajana toimiessaan seksisuhde kolmen muun työntekijän kanssa.

 • Romanian-lennon koronatestistä kieltäytyneet lähinnä ulkomaalaisia – ”Voi vetää sen johtopäätöksen”

  Seuraava lento Bukarestista Suomeen laskeutuu kohta. Avilta odotetaan lupaa pakkotestaukseen. Perjantai-iltana Romanian Bukarestista Helsinki-Vantaan lentokentälle saapuneet matkustajat olivat ensimmäiset, jotka ohjattiin suoraan koronavirustesteihin. Noin kolmasosa kieltäytyi, mikä on herättänyt hämmennystä Suomessa.

 • Vanhanen: Lisäelvytyspäätöksiä ei tehdä – ”Meillä ei ole varaa sulkea yhteiskuntaa”

  Valtiovarainministeri Vanhanen painotti, että parasta taloudenhoitoa lyhyellä tähtäimellä on epidemian hyvä hoito. Valtiovarainministeriön kaksipäiväinen budjettiriihi alkoi tiistaina valtiovarainministeri Matti Vanhasen (kesk) johdolla. Paikalla on myös kuntaministeri Sirpa Paatero (sd) sekä valtiovarainministeriön ylintä virkamiesjohtoa. Vanhanen kertoi medialle askelmerkeistä budjettiehdotukselle kello 12.45. Valtiovarainministeri korosti, että lyhyellä tähtäimellä koronaepidemian hoito on tärkeintä taloudenhoitoa.

dt
tilannehuone
is
yle
ajax-loader