Uutiset

hs
  Uutissyötteessä on virhe, joka johtuu Helsingin Sanomista.
il
 • Ano Turtiaisen firma menetti merkittävän jenkkijakelijan tviitin seurauksena – uutinen potkuista levisi USA:han asti

  Uutistoimisto AP huomioi Ano Turtiaisen erottamisen perussuomalaisista. Kansanedustaja Ano Turtiainen erotettiin perussuomalaisten eduskuntaryhmästä torstaina. Syynä oli toistuva sopimaton käytös sosiaalisessa mediassa. Viimeinen pisara oli Turtiaisen julkaisema rasistisen kuvatviitti yhdysvaltalaisen George Floydin kuolemasta. Potku-uutisella näyttäisi olevan vaikutuksia myös Turtiaisen voimailubisneksiin.

 • Nadiifo Omer, 20, toivoi lapsena, että olisi syntynyt valkoiseksi – Tällaista on rasismi Suomessa

  Nadiifo Omer, 20, on syntynyt Helsingissä. Hän toivoo että kuka tahansa voisi puuttua rasismiin. Huutelua. Pahoinpitelyä. Pilkkamielistä kuvaamista. Kerran Nadiifo Omeria ei suostuttu kättelemään, sillä hän on somalitaustainen. Kaupan vartija syytti häntä varastamisesta ja viittasi hänen etnisyyteensä.

 • STT: Oikeuskansleri kritisoi hallituksen päätöksentekotapaa

  Uutistoimisto STT uutisoi Tuomas Pöystin puuttuneen huhtikuun lopussa tapaan, jolla hallitus on tehnyt päätöksiä koronaepidemian aikana. STT:n uutisen mukaan Pöysti kritisoi sitä, miten hallituksen tekemät päätökset syntyivät poliittisina linjauksina, eivätkä virkamiesvalmistelun tuloksena. Kiire ei enää hänen mukaan riittänyt koronatilanteen pidentyessä selittämään menettelyä. Hän kehotti pääministerin esikuntaa palaamaan yhdessä virkamiesjohdon kanssa asioiden tavalliseen valmisteluun, josta on säädetty perustuslaissa. Oikeuskanslerin kirje sisältyy niihin valtioneuvoston koronakoordinaatioryhmän asiakirjoihin, jotka on STT:n tietopyynnön jälkeen luovutettu medialle.

 • Kohukonsultti Saukkomaa kertoo Kulmunin koulutuksesta: ”Ensisijaisesti valmensimme ministeriä”

  Tekir ja sen perustaja Harri Saukkomaa antoivat Katri Kulmunille (kesk) esiintymisvalmennusta yli 50 000 eurolla. Lopulta syntyi kohu, joka johti ministerin eroon. Keskustan Katri Kulmunille esiintymisvalmennusta antaneen Tekirin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Harri Saukkomaa toteaa kunnioittavansa Kulmunin eropäätöstä valtiovarainministerin pestistä. – Se oli hänen henkilökohtainen päätöksensä ja varmasti raskas. Tällaisessa tilanteessa, mihin hän joutui, ero on aina yksi vaihtoehto.

 • Sairaanhoitopiiri päästi virolaislääkäreitä töihin keväällä ilman karanteenia – ”Tulkinta oli mahdollinen”

  Tämä tapahtui maaliskuussa. Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärin mukaan silloin käytössä olleet ohjeistukset mahdollistivat virolaislääkärien päästämisen töihin ilman karanteenia. Koronakoordinaatioryhmän paperit paljastivat oudon porsaanreiän. Päijät-Hämeen sairaanhoitopiiri päästi maaliskuussa virolaisia lääkäreitä töihin ilman karanteenia koronaepidemian keskellä. Samaan aikaan ulkomailta palaavia suomalaisia kehotettiin olemaan 14 vuorokautta kotikaranteenissa. Sairaanhoitopiirin toiminta käy ilmi 30. maaliskuuta päivätystä valtioneuvoston koronatyöryhmän asiakirjasta.

 • Katri Kulmunin kujanjuoksu – Näin ministerin eroon johtanut piinaviikko eteni

  Kohun keskelle joutunut Katri Kulmuni (kesk) ilmoitti perjantaina, ettei hän jatka enää ministerinä. Kohu Katri Kulmunin (kesk) ympärillä alkoi tiistaina, kun Suomen Kuvalehti uutisoi Kulmunille hankitusta viestintäkoulutuksesta, jonka toteutuksesta vastasi kriisiviestintään ja maineenhallintaan erikoistunut Tekir Oy. Elokuussa 2019 alkanut koulutus maksoi yhteensä 56 000 euroa. Laskut menivät ministeriöihin, vaikka Kulmuni sai apua myös keskustan puheenjohtajuuteen ja puheenjohtajakampanjaansa liittyvissä asioissa. Kulmuni valittiin keskustan puheenjohtajaksi 7. syyskuuta 2019.

 • Lähes joka kymmenes suomalainen toivoo Suomen ja Ruotsin yhdistyvän yhdeksi valtioksi

  Ruotsi on enemmistön mielestä Suomen tärkein yhteistyökumppani maailmassa. Enemmistö suomalaisista, 56 prosenttia, arvioi, että Ruotsi on Suomelle tärkein yhteistyökumppani maailmassa (täysin tai jokseenkin samaa mieltä). Lähes kolmannes, 30 prosenttia, taas on eri mieltä. Luvut selviävät Kunnallisalan kehittämissäätiön Kantar TNS:llä teettämästä kyselytutkimuksesta.

 • Epävakainen sää jatkuu – lauantaina sataa varsinkin etelässä

  Tuuli voimistuu koko maassa iltaa kohti. Lauantai on koko maassa epävakainen, eikä vähintään sadekuuroilta voine välttyä missään maan kolkassa. Lounaasta on saapumassa sadealue, joka saavuttaa maan eteläiset osat aamun aikana ja jatkaa matkaansa ylöspäin kartalla. Maan etelä- ja keskiosissa lauantai voi olla hyvinkin sateinen päivä.

 • Presidentti uhkaa Brasilian jättävän WHO:n – ”Puolueellinen poliittinen järjestö”

  Bolsonaro myös ylisti hydroksiklorokiinia koronalääkkeenä. Brasilian presidentti Jair Bolsonaro uhkaa maansa jättäytyvän pois Maailman terveysjärjestö WHO:n toiminnasta, kertoo uutistoimisto Reuters. Torstaina koronaviruksen uhriluku Brasiliassa ohitti Italian. Maassa on nyt maailman kolmanneksi eniten virukseen kuolleita. Presidentti Bolsonaro liputtaa kuitenkin edelleen nopean rajoitustoimien purkamisen puolesta maan osavaltioissa. Miehen mukaan koronaviruksen talousvaikutukset ovat haitallisempia kuin kansanterveydelliset riskit.

 • Ranskan joukot eliminoivat al-Qaidan johtajiin lukeutuvan Abdelmalek Droukdelin

  Eliminointi tapahtui operaatiossa Malissa. Ranskan puolustusministeri Florence Parly tiedotti perjantaina ranskalaisjoukkojen eliminoineen terroristijärjestö al-Qaidan Pohjois-Afrikan johtajan Abdelmalek Droukdelin paikallisten apuvoimien tuella. Parlyn mukaan Droukdel ja useat hänen sisäpiiriinsä kuuluneet henkilöt saivat surmansa keskiviikkona 3. kesäkuuta.

dt
tilannehuone
is
yle
ajax-loader