Poliisi: 10022 ei ole poliisin numero!

Poliisi: 10022 ei ole poliisin numero!

KUVAN AUTO EI LIITY UUTISEENParkissa ollessani Helsingin Bussiliinkenteen bussi päätti viedä ohittaessaan sivupelin autostani mukanaan. Kaikkein ihmeellisintä tässä oli, ettei kuski jäänyt paikalle selvittämään tapahtunutta, usean matkustajankin hänelle osumasta kerottuaan vaan jatkoi bussin ajoa ihan kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Jäin hetkeksi suu auki miettimään mitä tekisin? No ensimmäisenä tuli mieleen että soitan Poliisille 10022 numeroon. Puheluun vastasi naishenkilö ja otti bussin tiedot ja laittoi heti poliisipartion bussin perään (joka ei koskaan tavoittanut bussia). Hän kehotti minua menemään lähimälle poliisilaitokselle tekemään rikosilmoitusta tapahtumasta.

Ajoin Pasilan poliisilaitokselle ja hetken etsittyäni löysin päivytyshuoneen. Hetken kuluttua poliisin puheille päästyäni ja kerrottuani asian, poliisimies katsoi minua hetken tyhmistyneenä ja tokaisi “Mitä sitä täällä teet? Tälläiset asiat hoidetaan yleensä asianomaisten välillä ilman poliisia.” MITÄ?? Mitä varten poliisi on olemassa jos näin on. Miten ihmeessä mitä alan selvittämään asiaa, jos minua ohjeistetaan Poliisin numerosta menemään poliisilaitokselle. Seuraavaksi samainen poliisihenkilö tokaisi “10022 ei ole poliisin palvelu vaan sitä hoitaa Hätäkeskus” “Ne eivät tiedä mitään!, heillä ei ole koulutusta Poliisin toiminnasta” hän jatkoi.

Miten tämä on mahdollista ettei edes hätäkeskukseen voi luottaa? Voiko tosiaan onnettomuuspaikalta vaan jatkaa matkaa pysähtymättä. Minua jäi tässä eniten häiritsemään oliko bussinkuljettaja esim humalassa ettei uskaltanut pysähtyä?

No soittelin sitten Helsingin bussiliikenteen vaihteeseen ja maanantaille jää selvittäminen koska oikea henkilö oli jo poistunut paikalta klo 14.30.

Onneksi paikalla oli parikin silminnäkijää jotka tilanteen todistavat tarvittaessa.

Juha Lempiäinen
[wp_geo_map]

1 kommentti

hurumbara Kirjoitettu1:39 pm - kesä 18, 2009

“Rikoslaki 23:11

Liikennepako tieliikenteessä

Jos moottorikäyttöisen ajoneuvon tai raitiovaunun kuljettaja liikenneonnettomuuteen osallisena laiminlyö velvollisuutensa _heti_pysäyttää_ ja kykynsä mukaan avustaa vahingoittuneita, hänet on tuomittava, jollei teosta ole muualla laissa säädetty ankarampaa rangaistusta, liikennepaosta tieliikenteessä sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.”

Eli bussikuski teki rikoksen. Sinä voit rikoksen uhriksi joutuneena tehdä rikosilmoituksen. Asiaa auttaa, jos bussin rekisteritunnus on tiedossa.

Merkittävää on, että liikenneonnettomuuteen osallisen on pysähdyttävä heti riippumatta siitä, onko henkilövahinkoja syntynyt. Eikä toisen osapuolen vahinkojen laadusta usein voi olla kuljettajalla edes tietoa ilman että tapausta hieman selvitetään yhdessä.

You must be logged in to post a comment

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD